2015. február 4., szerda

Nosztalgiavonat 1. állomás

Sorozatot indítok. Ezúttal (vagyis szinte mindig) nosztalgiázok gitározás közben. És mázli, hogy a Muszty-Dobays Csalamádékban egyre több "kedvencdalt" találok, melyeket már érdemben is le tudok kísérni. A következőkben tehát olyan nótákat osztok meg, melyek valamiért szívemhez közel állnak.

Oly jól csúszik ez a banánhéj (G, C7, C, E, Am, D7, D)
Ótata dalolta nekem minden alkalommal, amikor hazakísért hittanról (Ómama szerint nem nekem való volt, mert túl sok benne a csintalanság). Sokszor nem jutott eszembe az egész szöveg, így legtöbbször slendriánul csak így énekeltem vele: "Jaj, de csúszik ez a banánhéj, ide-oda vagyok babámért". Ő ezen annyira nevetett, hogy még most is itt cseng a fülemben! Szép emlék. Az egyik legszebb! 

Napoleon Boulevard: Legyetek jók, ha tudtok (Am, E, C, G, Dm)
Áltsuliban (talán negyedikes korunkban), amikor órának öltöztem a farsangi bálon, szerveződött egy zenés-táncos közös produkció, amikoris ezt a dalt adtuk elő. Ahányszor meghallom, libabőrös leszek. Nagyon szeretem! Most már játszani is :)

Mini Dolls: Pancsoló kislány (G, D, D7, G7, C, A, Am7)
Igaz nulla fokban nincs sok értelme álmodozni a nyárról, de mi azért rendszeresen szoktunk, mivel a Nagyfiam és én is júliusban ülünk születésnapot, és az mindig együtt jár a strandra járással ugyebár. A Mini Dolls Pancsoló kislány című albuma volt az első magnókazetta, amit birtokoltam (Anyukámtól jóvoltából). Mennyit hallgattam, te jó ég!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése